Kihirdették a Debrecen Város Bora 2019 győzteseit

0
1656
views
Rekord számú vörös- és fehérbort, valamint pezsgőt neveztek az idei Debrecen Város Bora versenyre.

A megmérettetésre 67 pincészet 126 tételével neveztek Debrecen Város Fehér Bora, Debrecen Város Vörös Bora és Debrecen Város Pezsgője kategóriákban. Összehasonlításul tavaly 56 pincészet 118 tétele versengett a három fődíjért.

Fotó: Kovács Lilla

Idén is szigorú szabályok szerint zajlott a bírálat. A szakmai és a társadalmi zsűri úgynevezett vakkóstolással pontozta a mintákat. A zsűri elnöke Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, a Corvinus Egyetem professzora volt. A versenyen pincészetek és egyéni termelők vehettek részt Magyarország valamennyi borvidékéről.

Papp László polgármester szerint:

“a napjainkban zajló gasztronómiai forradalomból Debrecen sem maradhat ki.”

– Fontosnak tartjuk azt, hogy a minőséget egyre magasabb szinten biztosítva tudjuk a kulináris értékeket ebben a városban is megélni. Nagyon jó üzenete van az én megítélésem szerint annak, hogy Debrecen városa a magyar borkultúra mellett is leteszi a voksát, fontosnak tartja a magyar borok népszerűsítésében szerepet vállaljon – fogalmazott a bejelentésen Papp László.

Demeter Endre, a Demetervin Pincészet borásza azt mondta, a városnak óriási eredményei vannak és jó ennek egy kicsit a részesévé válni.
A zsűri három kategóriában hirdetett győztest, akik az éremcímke használatára, valamint idén is Debrecen Város Bálján vehetik át elismerésüket.

“Debrecen Város Fehér Bora 2019″
Demetervin Pincészet, Mád
2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el 2019-ben

“Debrecen Város Vörös Bora 2019″
Vida Péter, Szekszárd
2016-os évjáratú Ölelés nevű merlot bora nyerte el 2019-ben

“Debrecen Város Pezsgője 2019″
Sauska Tokaj Kft.
Brut száraz furmint, hárslevelű, chardonnay fehér pezsgője nyerte el 2019-ben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írja be a kommentjét
Írja be ide a nevét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .