Debrecen Város Bora 2019 nyertesei

0
305
views

Bemutatkoznak Debrecen Város Bora 2019 nyertes tételei.

“Debrecen Város Fehér Bora 2019″
Demetervin Pincészet, Mád
2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el 2019-ben.

A Délceg az a friss, üde, gerinces száraz bora a pincészetnek, amely kellemesen tükrözi a termőhelyet, a mádi karaktert. A szigorú terméskorlátozással, azaz tőkénként 1 kilogramm alatti terheléssel termelt furmint és hárslevelű szőlőt korán szüretelik, kíméletesen préselik, majd spontán élesztőkkel, természetes módon erjesztik ki acéltartályban. Így kapunk egy olyan mádi bort, amelyet igazán jó inni, akár a nyári melegben is.

“Debrecen Város Vörös Bora 2019″
Vida Péter, Szekszárd
2016-os évjáratú Ölelés nevű merlot bora nyerte el 2019-ben.

Egy igazi szekszárdi Merlot, tele élettel. Bársonyosság mellett hallatlan zamatgazdagság jellemzi. Vibráló friss karakter, illatában rózsa és a finom dohány verseng egymással, ízeinek gyümölcsösségében málna, szeder jelenik meg. szép egyensúly, hosszú lecsengés. Egy ölelés.

“Debrecen Város Pezsgője 2019″
Sauska Tokaj Kft.
Brut száraz furmint, hárslevelű, chardonnay fehér pezsgője nyerte el 2019-ben. 

Nagyrészt tokaji furmintból álló méthode traditionnelle brut pezsgőjét negyedrészben a hagyományos pezsgő-világfajta chardonnay és egy kevés hárslevelű egészíti ki. Ananásszal, mangóval köszönt, szájban az elegáns ásványosság mellett birsalma, és menta tartja hosszan a kortyot. Minden borra igaz, hogy a megfelelő hőfokon mutatja meg igazi arcát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Írja be a kommentjét
Írja be ide a nevét

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..